
پیوستن ۱۵ کشور جدید به چرخه تجارت خارجی ایران؛ گامی عملی در مسیر توسعه دیپلماسی اقتصادی
در ادامه رویکرد فعال دولت چهاردهم در تقویت مناسبات اقتصادی فرامرزی و علیرغم محدودیتهای ناشی از تحریمهای بینالمللی، ایران موفق شد بازارهای تجاری خود را به ۱۵ کشور جدید گسترش دهد؛ موضوعی که از سوی کارشناسان بهعنوان یک تحول راهبردی در عرصه دیپلماسی اقتصادی ارزیابی میشود.
به گزارش پایگاه خبری راهبرد بازار این دستاورد مهم از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان نتیجه مستقیم رویکرد «دیپلماسی اقتصادی فعال» دولت سیزدهم عنوان شد؛ سیاستی که هدف آن گشودن دروازههای جدید صادراتی، تنوعبخشی به شرکای تجاری، و حرکت بهسوی استقلال اقتصادی است.
وزیر صمت با اعلام این خبر، از فعالان اقتصادی خواست تا با ارتقای سطح کیفی، فنی و استانداردسازی محصولات خود، به تصاحب بازارهای بینالمللی همت گمارند. به گفته وی، دروازههای تازهای برای تجارت با کشورهای اوراسیا نیز گشوده شده است؛ منطقهای با جمعیت بالغ بر ۲۴۰ میلیون نفر و زمینههایی مساعد برای صادرات کالاهای ایرانی با تعرفههای پایینتر.
این گسترش بازار نه تنها نشانهای از شکست نسبی سیاستهای تحریمی و انزوای اقتصادی است، بلکه میتواند در راستای اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به ویژه بندهای مرتبط با توسعه اقتصادی، استقلال ملی و تعامل مؤثر با جهان بر اساس حفظ منافع ملی، تفسیر شود.
در شرایطی که برخی کشورها تلاش دارند از طریق ابزارهای فشار اقتصادی، استقلال کشورها را تهدید کنند، چنین تحرکاتی از سوی دولت ایران، مصداق بارز تحکیم سیاست «نه شرقی، نه غربی» و اتکا به توان داخلی برای حضور فعال و مستقل در عرصه جهانی است.
به موازات این خبر مهم، سایر اخبار اقتصادی همچون حذف احتمالی کارت سوخت و انتقال یارانه بنزین به کارت بانکی، فروش بلیت قطار بینالمللی وان، و ارائه تخفیف ۲۰ درصدی برای برخی اقلام خوراکی نظیر میوه و خرما، نیز منتشر شده که همگی بیانگر جهتگیری دولت در جهت تسهیل معیشت عمومی و تقویت بنیانهای اقتصاد داخلی است.
خبرنگار فاطمه محققی