
خوراک، مقصد تازه گردشگران؛ تأکید معاون گردشگری بر توسعه «گردشگری خوراک» در ایران
پنجمین رویداد گردشگری خوراک در حاشیه نمایشگاه بینالمللی گردشگری برگزار شد
به گزارش پایگاه خبری راهبرد بازار به نقل از پایگاه خبری اخبارخوب انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در پنجمین نشست تخصصی «گردشگری خوراک» که در حاشیه نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران برگزار شد، بر ظرفیتهای کمنظیر ایران در حوزه خوراک سنتی و بومی برای جذب گردشگر تأکید کرد.
خوراک؛ مقصدی نو برای گردشگری
محسنی بندپی با اشاره به تنوع اهداف سفر و گسترش انواع گردشگریها در دنیا، خاطرنشان کرد: «امروزه علاوه بر گردشگری فرهنگی، تاریخی، طبیعتگردی و سلامت، گردشگری خوراک یکی از مهمترین شاخههای روبهرشد صنعت توریسم است. در بسیاری از کشورها، خوراک به عنوان جاذبهای مستقل و فرهنگی معرفی میشود و ایران با برخورداری از تنوع اقلیمی و غذایی، پتانسیل بزرگی در این زمینه دارد.»
توجه به سلامت غذایی؛ اولویتی برای جذب گردشگر
معاون گردشگری با تأکید بر تأثیر کیفیت غذا در سلامت انسان، اظهار داشت: «یکی از دلایل شیوع بیماریهای گوارشی و متابولیک، کیفیت پایین مواد غذایی است. اگر استانداردهای غذایی رعایت نشود، آسیبپذیری ژنتیکی افراد به بیماریها تشدید میشود. از این رو معرفی غذاهای سالم و بومی، بخشی از مسئولیتهای ما در توسعه گردشگری خوراک است.»
وی به نمونهای از نوآوری در خوراک سنتی اشاره کرد و افزود: «در غرفه استان لرستان، نوعی شیرینی عرضه شد که بدون افزایش قند خون تهیه میشود. این دست نوآوریها، گردشگری خوراک را با رویکرد سلامتمحور غنیتر میکند.»
خوراک محلی، بستری برای سرمایهگذاری
بندپی ضمن دعوت از بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این حوزه گفت: «گردشگری خوراک علاوه بر بعد فرهنگی، میتواند زمینهساز اشتغال، توانمندسازی جوامع محلی و توسعه پایدار باشد. ما در معاونت گردشگری آمادهایم از فعالان این حوزه بهویژه تولیدکنندگان خوراک محلی حمایت کنیم.»
سفر با طعم سلامت در نوروز
در پایان، معاون گردشگری با اشاره به آغاز فصل سفرهای نوروزی تأکید کرد: «امیدواریم در ایام نوروز، گردشگران با بهرهگیری از غذاهای سالم و بومی، سفری همراه با سلامت و نشاط را تجربه کنند.»