ارائه روش جدیدی برای تصفیه آب و فاضلاب

ارائه روش جدیدی برای تصفیه آب و فاضلاب

زمان انتشار : 1399/12/01 - 16:46

اقتصاد ایران: محققان مرکزی گروه مهندسی شیمی دانشگاه اراک با همکاری دانشگاه خوارزمی روش جدید تصفیه آب و فاضلاب را با استفاده از فناوری نانو ارائه دادند.

به گزارش پایگاه خبری راهبرد بازار به نقل از خبرگزاری اقتصادی ایران، گروه تحقیقاتی مهندسی شیمی این دانشگاه با همکاری دانشگاه خوارزمی با طراحی غشاهای جاذب روش جدیدی در تصفیه آب و فاضلاب به دست آورده است. این مطالعه در قالب رساله دکتری توسط محمد خواجویان ، دانشجوی دکتری مهندسی شیمی و به سرپرستی دکتر احسان صالحی ، عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه اراک و با همکاری دکتر وحید وطن پور انجام شد. عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه خوارزمی.

دکتر احسان صالحی درباره این روش اظهار داشت: در این روش غشای جاذب پایه کیتوزان با تلقیح نانوذرات ZIF-8 از خانواده چارچوب های آلی-فلزی ساخته می شود. این جاذبها راندمان بسیار بالایی در از بین بردن آلودگی های رنگی از آب نشان داده اند. پس از این مطالعه ، جذب کننده غشای لایه نازک سنتز شده بر روی غشای غشایی (PVDF) لایه مشخص شد. از غشاء کامپوزیت نانوذره حاصل برای تصفیه پساب رنگی در شرایط فیلتراسیون استفاده شد. با توجه به تحقیقات انجام شده در مورد نانو فیلتراسیون و نتایج موفقیت آمیز آن ، می توان گفت که این غشاها قابلیت صنعتی شدن دارند.

دکتر صالحی در مقایسه این روش با سایر روشهای جذب سطحی برای تصفیه آب اظهار داشت: غشای کیتوزانی حاوی نانوذرات Zif-8 نفوذپذیری و جذب بسیار بالایی را نشان می دهد ، به طوری که با نمونه های دیگر غشاهای کیتوزانی حاوی نانوذرات ، که تاکنون توسط محققان دیگر در اطراف جهان آن را رقابتی کرده است. از طرف دیگر ، نفوذپذیری زیاد در فشارهای عملیاتی پایین تر از نمونه های مشابه به معنای کاهش قابل توجه در مصرف انرژی در فرایند درمان است.

وی تأکید کرد: بر خلاف روش های مشابه ، هیچگونه جذب در طی فرآیند جذب مشاهده نشده و با گذشت زمان ، سرعت جذب کاهش یافته و در نهایت جذب به تعادل رسیده است.

وی سازگاری محیطی را از ویژگی های مهم این پروژه توصیف کرد: “در این تحقیق ، نانوذرات از چارچوب آلی – فلزی ZIF-8 در یک محیط آبی ساخته شد که یک روش سنتز سازگار با محیط زیست است.” سپس نانوذرات در شبکه پلیمر کیتوسان توزیع شدند که یک پلیمر طبیعی زیست سازگار است. بنابراین ، غشای کامپوزیت کیتوزان حاوی نانوذرات ZIF-8 کاملاً سازگار با محیط زیست و ایمن است و باعث آلودگی ثانویه منابع آب نمی شود. غشایی که برای از بین بردن رنگ مالاکیت سبز از محیط آبی استفاده می شود در دو حالت جذب مداوم و ناپیوسته مورد استفاده قرار گرفت و میزان جذب بسیار بالایی را نشان داد.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه اراک گفت: کمبود منابع آب آشامیدنی یکی از بحران های فعلی در جهان است. یکی از اهرمهای اساسی و قدرتمند توسعه پایدار ، دسترسی دولتها به منابع پایدار و قابل اعتماد آب آشامیدنی و کشاورزی است. بنابراین ، تصفیه کیفی و کارآمد آب و فاضلاب یکی از اولویت های صنعتی اکثر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است. در این میان ، بروزرسانی فناوری های قدیمی تصفیه آب و فاضلاب به همکاری صنعت و دانشگاه نیاز دارد و ارائه تحقیق و پایان نامه های کاربردی در دانشگاه ها گامی مؤثر در تحقق این مأموریت است.

x

این مطالب را نیز ببینید!

راهبرد بازار؛ سومین جشن گلاب گیری روستای هەمرولە سنندج در سطح ملی برگزار می‌شود

سنندج-ایرنا-معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: سومین جشن گلاب گیری روستای «هەمرولە» سنندج ...