ابررایانه «سیمرغ» اردیبهشت ۱۴۰۰به بهره‌برداری می‌رسد

ابررایانه «سیمرغ» اردیبهشت ۱۴۰۰به بهره‌برداری می‌رسد

زمان انتشار : 1399/12/07 - 19:30

وی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سرمایه گذاری و نظارت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این پروژه همکاری دارند، افزود: دانشگاه امیرکبیر پیش از این بزرگترین ابررایانه کشور را در سال ۹۰ به سفارش معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور ساخته بود که تا به امروز هم در حال خدمات رسانی است و در ادامه آن، ساخت ابررایانه سیمرغ در دستور کار این دانشگاه قرار گرفت.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: هدف از ساخت این ابررایانه این است که زیرساخت‌های لازم را برای ارائه خدمات در حوزه علوم، مهندسی فناوری و … فراهم سازد؛ همچنین این ابررایانه در صنعت انیمیشن و بازی‌های رایانه‌ای نیز کاربرد دارد.

معتمدی ادامه داد: با ساخت این ابررایانه زیرساخت‌های لازم برای پردازش در حوزه هوش مصنوعی به وجود خواهد آمد و این پروژه در مسائلی مانند کلان‌داده‌ها و اینترنت اشیا کاربردهای خوبی دارد.

وی با اعلام اینکه این ابررایانه اردیبهشت ماه سال آینده به بهره برداری می‌رسد، بیان کرد: تجهیزات و قطعات این ابررایانه، خارجی هستند که در دنیا توسط یکی دو شرکت ساخته می‌شود اما ارزش این پروژه به قطعات آن نیست بلکه به طراحی سیستمی آن است که محققان و پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر موفق به دستیابی آن شده‌اند. حدود ۲۰ نفر از دانش آموختگان دانشگاه، هیأت علمی، متخصصان و دانشجویان در این پروژه مشارکت می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری راهبرد بازار به نقل از مهر، معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این گفته بود؛ ارتقا جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان (بند ۱ الزامات شبکه ملی اطلاعات) و گسترش ظرفیت و ایجاد امکانات لازم جهت شکل‌گیری اقتصادی ارائه خدمات بومی و محتوای اسلامی- ایرانی (بند ۴ ماده ۴-۲ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی) مهمترین اهداف پروژه مذکور است.

x

این مطالب را نیز ببینید!

۹ توصیه برای تقویت امنیت در تلگرام

تلگرام یکی از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان محبوب است اما بعضی از افراد در هنگام استفاده از ...