فیکسچر ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یک درمان برای دندان از دست رفته است که دارای اجزای مختلفی است که مهم ترین بخش آن فیکسچر نام دارد. در این مقاله به بررسی فیکسچر ایمپلنت دندان می پردازیم.

ایمپلنت دندان چیست؟

از گذشته های دور تا به امروز به دلایل مختلف افراد دندان های خود را از دست می دادند و حتی برخی از این افراد به صورت مادر زاد دندانی را نداشتند. بی دندانی دارای مشکلاتی است و این مشکلات از این قبیل می باشند: بهم ریختن طرح لبخند و کاهش اعتماد به نفس برای خندیدن و حرف زدن، ایجاد اختلال در صحبت کردن و غذا خوردن و … از گذشته تا به امروز روش های مختلفی برای درمان بی دندانی ارائه شده است اما هر کدام از این روش های درمانی مشکلات خاص خود را با خود به همراه داشتند تا زمانی که جامعه دندان پزشکی روشی درمانی را تحت عنوان ایمپلنت دندان ارائه کرد.

ایمپلنت دندان روشی درمانی ترمیمی می باشد که ثابت است و کم ترین عوارض را با خود به همراه دارد، در واقع در حال حاضر ایمپلنت دندان بهترین روش درمان بی دندانی می باشد. این روش درمان ایمپلنت دندان علاوه بر این که مشکل بی دندانی را بر طرف می کند  عملکرد ریشه دندان را نیز ترمیم و باز سازی می کند و پایه ایمپلنت نقش ریشه دندان را برای تاج دندان بازی می کند. پایه ایمپلنت همان فیکسچر ایمپلنت دندان می باشد.

فیکسچر ایمپلنت دندان

همان طور که در مطلب قبل به این موضوع اشاره کردیم فیکسچر همان پایه ایمپلنت دندان می باشد که تحت یک عمل جراحی درون استخوان فک قرار می گیرد و عملکرد ریشه دندان را برای دندان و استخوان فک بازسازی می کند.

فیکسچر ایمپلنت دندان

زمانی که پایه ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهند استخوان فک رشد کرده و اطراف پایه ایمپلنت را می پوشاند تا پایه ایمپلنت به خوبی مستحکم شود و تاج دندان را روی آن قرار دهند. این روند به این صورت است که دندان ایمپلنت شده  نیازی به تکیه به دندان های طبیعی برای ثابت ماندن نخواهد داشت، به این امر جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک می گویند.

برای این که پایه ایمپلنت دندان یا همان فیکسچر به خوبی با استخوان فک جوش بخورد و بدن انسان مانند یک جسم خارجی نسبت به آن واکنش نشان ندهد، پایه ایمپلنت ها را از جنس تیتانیوم تولید می کنند زیرا بدن انسان نسبت به تیتانیوم واکنش نشان نمی دهد.

بیشتر بخوانید » قیمت انواع ایمپلنت

استخوان فک با رشد کردن و جوش خوردن با پایه ایمپلنت پایه را در جای خود مستحکم می کند یا فیکسچر با جوش خوردن با پایه ایمپلنت مانع از تحلیل رفتن استخوان فک و از بین رفتن حالت آن می شود.

ویژگی های فیکسچر:

ثابت نگه داشتن تاج دندان – جلوگیری از کاهش تراکم استخوان فک – فراهم کردن درمانی طولانی مدت برای بی دندانی بیمار

عمل کاشت پایه ایمپلنت یا همان فیکسچر دندان

در این عمل جراحی پیش از این که اقدام به کاشت پایه بکنند باید شرایط استخوان فک بیمار مورد بررسی قرار گیرد تا اگر دارای تراکم استخوان کافی نباشد پیش از کاشت پایه ایمپلنت ابتدا عمل پیوند استخوان را انجام می دهند. پس از این که عمل پیوند استخوان و طول درمان آن به خوبی طی شد لثه را برش می دهند و استخوان فک را پیش از این که مجددا دچار تحلیل شود با استفاده از دریل مخصوص دندان پزشکی و تجهیزات مخصوص آن استخوان فک را سوراخ می کنند و پایه ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهند .

لثه را اطراف پایه ایمپلنت بخیه می کنند تا فیکسچر به خوبی با استخوان فک جوش بخورد و مستحکم شود. این عمل جراحی دارای طول درمان 3 ماه الی 6 ماه می باشد که طی این مدت پزشک مرتبا شرایط استخوان فک و وضعیت فیکسچر را مورد بررسی قرار می دهد. تا پس از این که پایه ایمپلنت به خوبی با استخوان فک جوش خورد تاج دندان را بر روی آن نصب کنند.

عمل پیوند استخوان

در این عمل جراحی لثه را در ناحیه ای که نیاز به عمل پیوند استخوان دارد برش می دهند سپس چهارچوبی را روی استخوان فک درست می کنند و مواد پیوند استخوان را درون آن قرار می دهند. سپس روی آن را می پوشانند، لثه را روی آن بخیه می کنند و زمان می دهند طول درمان آن طی شود. طول درمان این عمل جراحی 3 الی 6 ماه می باشد تا استخوان فک به خوبی ترمیم شود.

مراقبت های لازم از فیکسچر ایمپلنت دندان

نکته: در فرآیند درمان به روش کاشت ایمپلنت دندان بیشتر از جنس ایمپلنت و فیکسچر مهارت و توانایی دندان پزشک متخصص از اهمیت بالایی برخوردار است. دندان پزشک هر چه دارای مهارت و تخصص بالا تری باشد با استفاده از مهارت و تجربه خود نقشه درمان و عمل جراحی را طوری طراحی می کند که طول درمان را به حد اقل برساند. که در این صورت بیمار می تواند هر چه سریع تر سلامت کامل خود را به دست آورد و بهبود یابد و سرعت بهبودی بیمار رابطه مستقیم با درصد موفقیت درمان دارد زیرا هر چه طول درمان کوتاه تر باشد درصد موفقیت درمان افزایش می یابد.

رعایت نکات بهداشتی بعد از کاشت فیکسچر

رعایت نکات بهداشتی برای بهره مندی از یک درمان موفقیت آمیز دارای اهمیت بالایی می باشد از همین جهت استفاده از نخ دندان به صورت روزانه یک بار دارای اهمیت بالایی می باشد و بیمار باید دندان های خود را هر روز پس از هر وعده غذایی تمیز و دقیق مسواک کند تا پلاک ها و مواد غذایی را از درون دهان و دندان خود خارج کند.

همچنین با استفاده از دهانشویه باکتری های باقی مانده درون دهان و دندان را خارج کنید، زیرا این باکتری ها عفونت زا هستند و موجب بروز عفونت دهان و لثه می شوند. عفونت دهان و دندان از اصلی ترین عواملی است که موجب شکست کاشت ایمپلنت و درمان می شود.

فیکسچر ایمپلنت دندان

خود مسواک زدن دارای نکاتی می باشد که به خوبی باید رعایت شوند تا مبادا درمان بیمار به خطر بیافتد. برای مثال برای مسواک کردن دهان و دندان خود نباید از مسواک های سفت و با فرچه های زبر استفاده کرد زیرا ممکن است موجب خون ریزی لثه شوند. زمان مسواک زدن دندان های خود نباید به دندان ها فشار زیادی وارد نمایید زیرا ممکن است موجب جا به جایی پایه ایمپلنت و شکست درمان و عوارض پس از آن می شود.

در این مقاله به توضیحاتی سطحی برای آشنایی شما با ایمپلنت و فیکسچر پرداختیم برای شناسایی بهتر ایمپلنت دندان و انتخاب برندی معتبر و با کیفیت برای درمان بی دندان خود نیاز است با پزشکی متخصص و ماهر در این باره مشورت داشته باشید.

دکمه بازگشت به بالا