عدالت ارتباطی در مسیر تحقق؛ اتصال نزدیک به ۷۰۰ روستای کشور به اینترنت پرسرعت

در گامی موثر برای تحقق عدالت ارتباطی و توسعه همه‌جانبه زیرساخت‌های دیجیتال در کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طی چهار ماه گذشته موفق شده است دسترسی ۶۹۹ روستای ایران به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت را فراهم کند؛ اقدامی که نه تنها شکاف دیجیتال میان شهر و روستا را کاهش می‌دهد، بلکه زمینه‌ساز رشد اقتصادی، اشتغال و ارتقاء کیفیت زندگی در مناطق کمتر برخوردار خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری راهبرد بازار ، نیک‌محمد بلوچ‌زهی، مجری طرح توسعه ارتباطات روستایی، اعلام کرد: «با اجرای بیش از ۴۱۸ کیلومتر فیبر نوری در ۱۰ استان، روستاهای متعددی به شبکه پایدار و پرسرعت اینترنت متصل شدند که بیشترین سهم این توسعه مربوط به استان کرمان با ۹۴ روستا بوده است.»

کارشناسان حوزه ارتباطات معتقدند دسترسی برابر به فناوری‌های اطلاعاتی، یکی از مولفه‌های اصلی توسعه پایدار و ارتقاء عدالت اجتماعی است. از این رو، پروژه‌های ملی مانند گسترش شبکه ملی اطلاعات، نقشی بنیادین در کاهش نابرابری دیجیتال و توانمندسازی اقتصادی و فرهنگی ساکنان مناطق روستایی ایفا می‌کنند.

در همین راستا، وزارت ارتباطات با تأکید بر اصل کیفیت در کنار سرعت، اعلام کرده است که ۹۶ درصد از درخواست‌های مردمی در حوزه ارتباطات روستایی (ثبت‌شده در سامانه «کارزار») مورد بررسی و پاسخ قرار گرفته است. این میزان پیگیری مؤید توجه ویژه دولت به صدای مردم در مناطق دورافتاده است.

سامانه «کارزار» به عنوان بستری برای مطالبه‌گری مدنی از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون به پل ارتباطی موثری میان مردم و نهادهای اجرایی تبدیل شده است. رویکرد پاسخ‌گو بودن به درخواست‌های ثبت‌شده در این سامانه، جلوه‌ای از مردم‌سالاری و حرکت در مسیر شفافیت اجرایی است.

وزارت ارتباطات بر اساس سند برنامه هفتم توسعه، دستیابی ۱۰۰ درصدی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات را هدف‌گذاری کرده و اجرای این سیاست را نه صرفاً یک پروژه فنی، بلکه گامی در مسیر تحقق بندهای مهم قانون اساسی جمهوری اسلامی، به‌ویژه اصل عدالت در بهره‌مندی از امکانات کشور می‌داند.

با توجه به نقش حیاتی اینترنت در ایجاد فرصت‌های برابر، توسعه مشاغل بومی، آموزش آنلاین و دسترسی به خدمات دولتی، اتصال روستاهای دورافتاده به شبکه اطلاعاتی کشور، بیش از هر زمان دیگری به نماد عینی توسعه متوازن و پایدار تبدیل شده است.

خبرنگار فاطمه محققی

دکمه بازگشت به بالا