
تولید و ذخایر کالاهای اساسی به سطح مازاد رسید
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی از عبور بازار کالاهای اساسی از بحران و رسیدن به وضعیت تولید و ذخایر مازاد خبر داد. علیرضا پیمانپاک اعلام کرد: با بهبود روند تأمین ارز و افزایش عرضه نهادههای دامی، قیمت این محصولات به زیر نرخ مصوب رسیده و بازار از التهاب فاصله گرفته است.
به گزارش راهبرد بازار به نقل از روند بازار، پیمانپاک با اشاره به نقش کلیدی نهادههای دامی در تولید کالاهای اساسی همچون مرغ، تخممرغ، شیر و گوشت، گفت: طی سال گذشته بهویژه از نیمه دوم سال، با هماهنگی بانک مرکزی، تأمین ارز واردات کالاهای اساسی به شکل پایدار انجام شد و دیگر شاهد بحران در این حوزه نیستیم.
وی ادامه داد: پیش از این تولیدکنندگان مجبور بودند نهادهها را با پرداخت پیشپرداخت به واردکنندگان خاص تهیه کنند، اما اکنون با تأمین گسترده نهادهها، تولیدکنندگان بدون نگرانی به فعالیت خود ادامه میدهند.
پیمانپاک همچنین از کاهش قابلتوجه قیمت نهادهها خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر قیمت ذرت به ۸ هزار تومان رسیده که پایینتر از نرخ مصوب ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان است و دیگر خبری از بازار سیاه و فروش پشتفاکتوری نیست.
افزایش ۳۰ درصدی تولید مرغ و تأمین پایدار شکر
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی افزود: در اسفند سال گذشته ۱۵۰ میلیون قطعه جوجهریزی صورت گرفت که سبب رکوردشکنی تولید و افزایش ۳۰ درصدی تولید مرغ شد. همچنین تأمین شکر نیز بهویژه در ماه رمضان بدون مشکل انجام شد و این روند ادامه دارد.
تأمین ارز پایدار برای کالاهای اساسی و واردات ۱.۶ میلیون تن روغن
وی با بیان اینکه سال گذشته تأمین ارز کالاهای اساسی با نظم مناسبی انجام شد، گفت: هرچند در برخی موارد تأمین ارز با تأخیر همراه بود اما در سال جاری این روند با همکاری بانک مرکزی ادامه داشته و برنامهریزیها برای تأمین ارز ۳ ماهه دوم سال نیز انجام شده است.
پیمانپاک افزود: در سال گذشته ۱.۶ میلیون تن روغن وارد کشور شد که ذخایر استراتژیک این کالا را به سطح مطلوبی رسانده است.
افزایش واردات گوشت برای سال جدید
در خصوص گوشت قرمز نیز قائممقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: بودجه ارزی واردات گوشت قرمز تأمین شده و تا پایان سال نیز این روند ادامه دارد. وی تصریح کرد: سال گذشته ۱۰۰ هزار تن گوشت منجمد و ۳۰ هزار تن گوشت گرم وارد کشور شد که امسال میزان واردات گوشت منجمد به ۱۴۰ هزار تن افزایش مییابد در حالی که واردات گوشت گرم ثابت باقی میماند.